jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Mindenhol mindig a legjobbat kell adni!

| 2014-08-22

Mindenhol mindig a legjobbat kell adni!

Lance Blanks, az Albacomp-SZÜV csapatának amerikai irányítója, az első bajnoki aranyat nyerő 1997/98-as csapat oszlopa Székesfehérváron járt, 16 év után újra találkozhattunk.
Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke hívott telefonon, s elmondta, régi kedves ismerős szeretne találkozi velem. Kiderült, Lance Blanks, első aranyérmet nyerő együttes amerikai kiválósága van itt.


 Kornél mellett Matus Gábor, Lance és amerikai barátja volt az irodában. Az örömteli üdvözlések és a kötelező - hogy vagy,stb.,stb. - "kűrök" után az elmúlt 16 évről fecsegtünk. Lance Blanks az akkori albások vezére volt, emellett ponterős játékosnak ismerhettük meg. Micsoda csapat volt itt akkor! Blanks, Bodrogi, Matus, Halm, Schannon, Dávid, Góbi, Góbi, Sajni, Csaplát Nagy, Gémes, Képli, Baumgartner, Posch, és az edző Farkas Sándor vezetésével simán nyerte az 1997/98-as szezont, a fináléban 4-1-re verte a Bp. Honvéd csapatát.
Lance a Virginiai és a Texas Egyetem játékosa volt, nemes egyszerűséggel dobógépnek hívták. Az 1990-es drafton a Detroit Pistons az első körben választotta ki, de játszott a Minnesota Timberwolves csapatában is, összesen 142 meccsen koptatta az NBA parketjeit. Amikor Európából hazatért, 2000-ben a San Antonio Spurs játékos megfigyelőjeként kezdett, majd adminisztratív igazgatóként dolgozott a klubnál, miközben bajnoki aranygyűrűket szereztek. Később a Cleveland Cavalliers együttesének az általános menedzsere lett, a legutóbbi esztendőben nem dolgozott, pihent, mint mondta, rá is fért már.
- Hogy is folytatódott az élete a magyarországi éve után?
- Egy fél szezont még játszottam, aztán befejztem a játékos pályafutásomat. Ebből az időből van egy érdekes történetem. Amikor bajnokként indúltam haza, a vezetők mondták szeretnék ha újabb évet Székesfehérváron töltenék. Mondtam jó, de kértem tőlük ragasztót, ami egyben tartja a bokámat. Azt mondták nem adnak, mert ha mégsem jövök hozzájuk vissza, akkor a ragasztójukat egy másik csapatnak adom... Jó, közöltem, ebben az esetben mindenképpen ide igazolok. Ez egészen addig így is volt, amíg az ügynököm nem mondta, hogy mi történt Minárovits Jánossal, ami miatt bizonytalannak éreztem a helyzetet - mondta.
- Ez is mutatja, mennyire ragaszkodtak Önhöz...
- Ez így van, és az itt tapasztalható szeretet hatására elmondhatom, aki ide egyszer belép, az bizony nehezen szabadul!
- Gyorsan magasra jutott vezetőként, ugye?
- Amikor befejeztem a játékot, visszamentem Texasba és hamar dolgozni kezdtem a San Antonio Spurs csapatában. Szerencsém volt, mert remek emberek vettek körül, támogattak, amivel tudtak, de az is segített, hogy volt európai tapasztalatom. Kiemelkedő játékosokat szolgálhattam - Duncan a Spursban, LeBron James Clevelandban -, a fantasztikus edzőkről nem is beszélve! Ez mind közre játszott abban, hogy a legmagasabb polcok egyikére juthattam vezetőként az NBA-ban.
Szerző: Silye Sándor
Forrás: FMH.

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat