jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

A kosarasok akadémiája

| 2014-08-06

A fehérvári kosarasok akadémiája.

A Dávid Kornél Kosárlabda Alapítványnál öszpontosul a képzés
Az utánpótlás korú fiú kosarasok eleddig a Dávid Kornél Kosárlabda Alapítványnál pallérozódtak, a hölgyek pedig két egyesületben, a Fejér Kosár SE és a Fehérvár Kosárlabda Club színeiben. Ezentúl egy - a Dávid Kornél fémjelezte  - akadémián pattogtatnak a fiúk és a lányok. A székesfehérvári utánpótlás sport tekintetében biztosan, de alighanem a hazai kosárlabdában is mérföldkövet jelent a kedden délelőtt, a Vodafone Sportcentumban tartott bejelentést, miszerint a koronázó város három utánpótlás műhelye a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia égisze alatt egyesül.

A sikerhez fontos, hogy a gyerekekben egészséges nemzeti öntudatot ébresszünk. Nem beképzelt, hanem éretten gondolkodó sportolókat szeretnénk nevelni. Lényeges, hogy az edzőink ne csak szakmai tudásukat adják át, hanem a gyerekek lelkének gondozására is figyeljenek. Az akadémián minden feltétel adott. Alkalmazunk pszichológust, dietetikust, sportorvost, erőnléti edzőt, illetve, ha a megfelelő tanulmányi eredményhez szükséges, korrepetitor tanárt is. Úgy gondolom, nagyon jelentős akadémia jön létre, megszünik a rivalizálás, ami eddig jellemezte a lányokkal foglalkozó egyesületeket. A legfontosabb, hogy a rendelkezésünkre álló anyagi forrásokathatékonyan használjuk fel - mondta előljáróban Kiss János, a DKKA vezetője.
A névadó, Dávid Kornél kiemelte, az általa, valamint édesapja által alapított akadémia tizenöt éve kezdte meg működését, fejlődése töretlen. Már a kezdetekkor azt vizionálták: az lenne az igazi, ha eljönne a pillanat, amikor nem csak tehetséges fiúk, lányok is sportolnának nálunk. Másfél évtizede a férfiak sikereitől volt hangos a város, az Albacomp három bajnoki aranyat nyert zsinórban, a nők háttérbe szorultak. Persze, fontosak a parketten elért sikerek, de nem csak profikat szeretnénk nevelni, hanem egészséges, sportot szerető felnőtteket. Örülök hogy három utánpótlás műhelyt egységesíteni tudtun, célunk az, hogy mi legyünk az ország legjobb akadémiája. Nem titok, azon dolgozunk, hogy néhány éven belül élvonalbeli, női csapattal is rendelkezzünk. Thuróczy Nóra elmondta, hét éve irányítja a Fejér Kosár SE-t, a taglétszám mindig nőtt, 250-300 gyerek sportolt nálunk az utóbbi időszakban.
A működésünk stabil és kiegyensúlyozott volt, Dávid Kornél már többször jelezte, érdemes lenne egy akadémián belül folytatnunk. Kicsit bizalmatlan vagyok a jövőt illetően, de várom az együttműködést. Közösen nagyobb támogatáshoz jutunk ezentúl. Hazánkban 13 akadémia van, viszont hét régió, a cél az hogy minden régióban egyetlen műhely tevékenykedjen. Denk László, a Fehérvár KC elnöke hozzátette, egy éve kezdték meg működésüket, napjainkra közel száz spotolóval rendelkeznek. "A távlati célunk az volt, hogy ismét felnőtt, élvonalbeli, női csapat legyen a városnak, az egyesüléssel talán még közelebb kerülünk ehhez."
Az immár 600 sportolót mozgósító akadémia női szakágát Salamon Endre, az erősebb nemet pedig Pereszetgi Nagy Ákos irányítja.
Az önkormányzatot Mészáros Attila tanácsnok képviselte. Elmondta, a város hat sportágat kezel kiemelten, természetesen a kosárlabda is köztük van, minden támogatást megadnak a DKKA nyugodt, sikeres működéséhez.
Szerző: Horog László FMH

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat