jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

A vezetőedző optimistán várja a kezdést

| 2015-07-28

Optimistán várja a kezdést
A felkészülés majd augusztus 12-én kezdődik, de Dzunic Branislav, a TLI Alba Fehérvár vezetőedzője már egyre több időt tölt a Gáz utcai irodaházban. Egyeztet, tárgyal, tervezget. Pár mondatot vált Matus Gáborral, Dávid Kornéllal, Halm Rollanddal, közben folyamatosan csörög a telefonja. Hol szerbül, hol magyarul cseveg.
 Az U16-os, fiú válogatott mindkét, múlt heti, Szlovénia ellen mérkőzését megtekintette a Vodafone Sportcentrumban. Nyaralás helyett ennyire érdekli az utánpótlás kosárlabda?

Minden érdekel, ami a palánkok világával kapcsolatos. Amúgy volt nyaralás is, három hetet töltöttem, a családdal az Adrián, Horvátországban és Montenegróban, egyik legszebb hely a világon. Én Belgrádban születtem, anyukám rokonsága montenegrói, természetesen őket is meglátogattuk Ulcinjban. Gyerekkoromban minden nyarat Montenegróban töltöttem, soha nem felejtem el azokat a pillanatokat. Visszatérve a kosárlabdára, nem csak Fehérváron tekintem meg az utánpótlás összecsapásokat, vasárnap U18-as meccset néztem Ausztriában, Fürstenfeldben, ott került sor a Magyarország-Luxemburg találkozóra. Érdekelt, kocsival kigurultam a határszélre. Igyekszem nyitott szemmel járni, hátha találok olyan tehetséget, aki néhány év múlva a felnőtt csapatunkban szerepelhet.
Talált?
Egy meccsből messzemenő következtetéseket levonni nem lehet. Vannak tehetséges játékosok Magyarországon, akiket, mi edzők – természetesen magamat is ide sorolom -, szépen el tudunk rontani. A fehérvári U16-os találkozókon is láttam olyan fiatalokat, akikből lehetnek kosárlabdázók.
Visszatérve a fehérvári felnőtt csapatra. Augusztus közepén kezdik a felkészülést. Milyen előjelekkel várja a munkát?
Lassan zajlanak az események. A kétéves szerződést júniusban írtam alá, természetesen nagy reményekkel tértem vissza korábbi klubomhoz. Két évet töltöttem Pakson, két érem, egy bajnoki ezüst és egy bronz, valamint egy kupabronz volt a mérleg. Amit vállaltam, azt teljesítettem, úgy kezdtem a munkát az atomvárosban, hogy aranyakat akarok nyerni ott is. Az első évben jobb volt a Szolnok, a második évben pedig a Kecskemét is, de a második és a harmadik hely is szép eredmény. Fehérváron is az a cél, hogy visszatérjünk a dobogóra. Kicsit késésben vagyunk, a klub szerkezetében változások történtek, a folyamatok lassabban zajlanak. De nem vagyunk elkésve.
A keret a tavalyihoz képest jelentősen átalakul. E tekintetben hol tartanak?
Öt felnőtt játékosunk van, a riválisoknak sokkal több. Simon, Tóth, Supola, Markovic, Csorvási a miénk, ez nyilvánvalóan nagyon kevés. Markovic magyar állampolgársággal rendelkezik, ami könnyebbség. A keretben négy-öt külföldivel számolunk, a klub néhány utánpótlás korú játékosa is velük kezdi a felkészülést, bízom abban, hogy sikerül őket a felnőtt keretben is használnunk, valamint más kluboktól is szeretnénk szerződtetni fiatal tehetségeket. Légiósok tekintetében minden posztra van kiszemeltünk, döntően a tengerentúlról. A felkészülést tíz játékossal kezdjük, augusztus közepén külföldivel valószínűleg még nem rendelkezünk, de olyan magyarokkal már igen, akikre a folytatásban számíthatunk. Szeptember elejére, közepére szeretném, ha kialakulna a végleges keret, a felkészülési tornákon jó lenne a komplett csapattal részt venni. Nagyváradon kezdünk szeptember 11-12-13-án, utána 24-25-én mi rendezünk tornát, közben is folyamatosan vívunk edzőmeccseket. A tervek szerint 10-12 vívunk a szezonkezdésig, ami biztos, október 3-án kezdjük a bajnokságot. Még nem tudni, mikor kerül sor a sorsolásra.
A bemutatkozó sajtótájékoztatóján a négy közé jutást említette. Mit gondol, kik lesznek a legnagyobb riválisok?
Ez még túl korai. Látható, hogy mindenki igyekszik erősíteni. A Szolnok erős lesz megint és a Körmend is biztosan jobb, mint tavaly. Kiegyenlített küzdelem várható. A Körmend konkrét ajánlattal keresett meg a tavasszal, de a fehérváriakat választottam, Halm Rollanddal többször tárgyalnunk, gyorsan megállapodtunk. Itt szeretnék ismét sikeres csapatot építeni. Fehérváron élünk a családdal, természetesen én is szeretem a várost, a nejem pedig különösen. Ő azt mondta, ha hívnak az Albához, el kell fogadni az ajánlatot.
Szerző: Horog László feol.hu

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat