jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Hatalmas bravúrral a legjobbak között

| 2015-07-20

Hatalmas bravúrral a legjobbak között

Bronzérmes lett, ezzel feljutott a legjobbak közé, az A-csoportba a húsz éven aluli, fiú kosárlabda válogatott. A Fehérváron megrendezett B-csoportos Európa-bajnokságon a kontinens második vonala találkozott, a felsőházi küzdelmek a Vodafone Sportcentrumban zajlottak. A magyar együttes azzal vívta ki az éremért folyó csatározások lehetőségét, hogy az utolsó, Szlovákia elleni csoportmeccsen döntetlenre mentette a derbit, pedig egy perccel a befejezés előtt még egyperces hátrányban volt Pór Péter együttese. A macedónok bravúros legyőzése után a fehéroroszok ellen hatpontos vereség is elegendő volt az elődöntőbe jutáshoz, Belorusszia végül három ponttal nyert, ami nekik a búcsút, nekünk viszont az éremért zajló csatákat jelentette. Az elődöntőben a végső győztes finnekkel nem bírtak fiataljaink, hatalmas küzdelemben a nyelvrokonok bizonyultak jobbnak.

Mivel a torna első három helyezettje szerepelhet egy év múlva a kontinens legjobbjai között, az elitben, ezért rendkívüli téttel bírt a 3. helyért vívott találkozó, az Eb-t megelőzően a végső győzelemre is esélyesnek vélt Montenegró ellen. Ahogy a korábbi összecsapások többségén, ezúttal is megtörtént a csoda, vert helyzetből álltak fel a mieink és nyertek 68-66-ra, ezzel kivívták a jogot, hogy jövő nyáron Európa legjobb 16 együttese között szerepeljenek.

Fehérvár ezúttal is kiváló házigazda volt, kiválóan szervezett seregszemlét láthattak a kosárlabda szerelmesei. A magyar együttes találkozói közel telt házat vonzottak, a drukkerek kiváló hangulatot teremtettek, szinte belehajszolták a fiúkat a győzelembe. A meccseket követően, az esti órákban mindig megtelt a belváros, a 18 csapat játékosai, vezetői, családtagjai és szurkolói élettel töltötték meg a koronázó várost.

A győzelemben fontos szerepet vállalt a parketten Keller Iván és a kispadon Forray Gábor másodedző. Mindketten Fehérváron születtek és kezdték pályafutásukat, előbbi jelenleg a Kecskemét játékosa, utóbbi az élvonalbeli Jászberény vezetőedzője.
Szerző: Horog László

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat