jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Interjú Supola Zoltánnal

| 2014-07-23

Alba-Pótló Nyári Toto-Supola Zoltán

A nyári mérkőzéshiányt enyhítendő, illetve készülve az új szezonra,megkértük az Alba Fehérvár játékosait, töltsék ki 13+1 kérdéses totónkat. Másodjára,éppen a válogatottban szereplő egyik játékosunk, Supola Zoltán feleleteit olvashatjuk.

1. Hogy telik a nyarad? Mennyire jutott neked pihenés a szezon vége és a válogatott edzőtábor kezdete között?

Köszönöm jól telik, már a válogatott edzőtáborában vagyok Kecskeméten. Előtte jutott idő pihenésre otthon és voltam egy kosárlabda táborban is edzőként Ausztriában.

 1. Hogy telik a nyarad? Mennyire jutott neked pihenés a szezon vége és a válogatott edzőtábor kezdete között?
Köszönöm jól telik, már a válogatott edzőtáborában vagyok Kecskeméten. Előtte jutott idő pihenésre otthon és voltam egy kosárlabda táborban is edzőként Ausztriában.
 
2. Ha már válogatottról esett szó, milyen érzés volt felnyitni a válogatott meghívó levelét? Mi az a teljesítmény, amivel már lennél elégedett lennél a címeres mezben?
Örültem neki nagyon, óriási megtiszteltetés a válogatottban lenni. Azzal lennék elégedett, ha a selejtezők jól sikerülnének és kijutnánk az Európa Bajnokságra.
 
3. Így belülről látva a felkészülést, mennyire tudnak a válogatott játékosok ennyire rövid idő alatt összeszokni, miközben egész évben egymás ellen készülnek a klubjaikban?
Mivel egy bajnokságban játszunk a legtöbben, ezért ha máshonnan nem is, a pályáról mindenképpen ismerjük egymást. Ezért nem hiszem, hogy gond lenne az összeszokással pár hét után. Más ország válogatottjainál is hasonló a helyzet, ennyi idő van rá, szóval ez mindenki felkészülését nehezíti.
 
4. Kicsit tekintsünk vissza: Hanga Ádámmal érkeztél együtt a Budapesti Legyőzhetetlen Feketéktől (BLF) utánpótlás játékosként Székesfehérvárra. Ezt a lépést mennyire volt nehéz megtenni?
Nehéz volt, mivel addig otthon laktam szüleimnél Pesten és a középiskola váltástól is tartottam. Aztán kiderült később, hogy nagyon jó döntés volt.
 
5. A BLF központjában a közelmúltban neveztek el egy kosártermet Ádámról. Mit gondolsz, mikor fogják átadni a Supola Zoltán termet?
Unokatesóm ott volt a teremátadón és viccelődött, hogy ha odaérek a ceremóniára, akkor majd az egyik öltözőt elnevezik rólam. Sajnos edzettünk, így nem tudtam menni.
 
6. Tanulmányaidat Angliában, Leeds-ben folytattad. Mit tanultál és milyen az élet odakint?
Alapképzésen International Business szakon, mesteren pedig pénzügy szakon végeztem. Leeds-ben az élet egy kicsit gyorsabb, sok a diák és a társadalom multikulturális. Én nagyon jól éreztem magam kint.
 
7. Azon kevés magyar játékosok közé tartozol, akik játszhattak az Amerikai Egyesült Államok válogatottja ellen. A 2011-es Universiade-n lejátszott mérkőzésen végül 6 pontot és 5 lepattanót sikerült összeszorgoskodnod. Tudnál mesélni kicsit erről a mérkőzésről?
A csapatból mindenki nagyon várta ezt a találkozót, hiszen ritkán adódik ilyen lehetőség egy kosárlabdázónak, hogy az USA válogatottja ellen játsszon, ráadásul egy 20 ezer férőhelyes csarnokban, Kínában. Talán 5 percig tartottuk a lépést velük, és utána szó szerint átmentek rajtunk. A második félidő már inkább egy gálára hasonlított. Ezzel együtt is, hatalmas élmény volt. Páran közülük már az NBA-ben játszanak, pl. John Jenkins az Atlantában.
 
8. Tagja voltál az Alba Fehérvár 2013-mas kupagyőztes és bajnokcsapatának. Az ünneplés közben a Városházán Szabó Zsolt egy pálinkásüvegről beszélt, ami a te táskádból került elő. Hogyan is volt ez?
Igen, így volt. A döntő utolsó két meccsére vittem magammal azzal a reménnyel, hogy nyerünk és akkor már az öltözőben koccinthatunk egyet. Aztán végül Szolnokra feleslegesen cipeltem, mivel ott kikaptunk. De itthon bajnokok lettünk végül és akkor előkerült.
 
9. Utolsó másodperces szituáció, vezet az ellenfél 1 ponttal és nálad a labda. Melyiket választod és miért: a végső dobás vagy pedig a végső dobáshoz vezető passz?
Ha üresen vagyok, rádobnám, ha nem, akkor passz. Persze, ha kockázatos a passz, akkor mindenképpen elvállalnám a dobást.
 
10. Melyik számodra a jobb: ha a vezetőedző kezdőként számít rád vagy pedig első számú csereként?
Az utóbbi szezon végére már jobban szerettem kezdőként pályára lépni, azonban sokszor cseréből jobban játszottam. Szerintem mindenki előbb-utóbb kezdő szeretne lenni.
 
11. Ha a kosárlabda helyett egy másik sportot választhatnál, amit profi szinten űzöl, mi lenne az?
A tenisz. Pár éve nyáron elkezdtem játszani, és nagyon megtetszett.
 
12. Melyik volt életed eddigi legjobb mérkőzése, mint teljesítményre, mint hangulatra?
A Paks ellen volt az 'idei' középszakaszban, amikor karriercsúcsot dobtam és hosszabbításban nyertünk az alapszakasz győztes ellen. Hangulatra pedig a tavalyi döntő ötödik meccse volt a legjobb. Még a csillárról is emberek lógtak a csarnokban és óriási szurkolás volt végig.
 
13. 15-ös mezben játszol. Van oka annak, hogy ezt a számot választottad?
Nincs oka. Régebben szerettem 12-es vagy 7-esben játszani, de már nem érdekel, hogy hányas a mezszámom.
 
13+1. Ha egy NBA-s csapatot kellene építened és választhatnál a következő három játékos közül, hogy ki legyen a csapatod első embere, kire esne választásod: Kobe Bryant, LeBron James, Kevin Durant vagy Tim Duncan?
Kobe Bryant sérült, Tim Duncan már nem valószínű, hogy sokáig játszik, LeBron James pedig hazatért Clevelandban, így Kevin Durant. Viccet félretéve, tényleg Durantot választanám az alázata és a szorgalma miatt.
 
13+2. Mit üzennél a fehérvári szurkolóknak?
Köszönjük a támogatást és a szurkolást! Nagyon sokat jelent, még ha egy szerda esti szegedi meccsre is eljönnek páran. Az Alba még mindig az egyik legjobb itthoni klub és ezt meg is fogjuk mutatni jövőre! Hajrá Alba!

Szerző. K.T.S.
Forrás: http://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_2083

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat