jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Itt a szezon vége

| 2014-05-19

Itt a szezon vége, Alba Fehérvár Sopron KC 90-94

Igazi payoff-horror volt,sajnos nem jó végkifejlettel,már már győztesnek tűntünk,de hosszabbítás lett abban pedig vereség,és ezzel véget ért a szezon is. Hatodik helyen végeztünk.

Alba Fehérvár - Sopron KC 90-94 (22-24, 18-19, 24-18, 20-23, 6-10)
Alba: Tóth P. 17/6, Tóth N. 14/3, Barone 6, Supola 8/6, Humphrey 6/6 Cs: Szanati, Hobbs 13/9, Olah, Juhos 8/3, Somogyi 18.
SKC: Thomas 14/6, Ruják 23/12, Trepák 22/9, Dénes 7, Borisov 23/9 Cs: Tóth 3/3, Takács 2.

Diszkrét félhomályban melegítettek a csapatok egy áramkimaradás miatt, félő volt, meccs közben is lesz gond a csarnok világításával. De lett fény, amit Tóth Norbi és Boriszov is triplával használt ki. A sérült Barovicsot helyettesítő Trepák jól szorgoskodott, miközben az Alba sok dobást rontott.  Carlos Frade cseréi sem lendítettek a gyenge támadójátékon, a hetedik percben már tízzel vezetett a Sopron! Hobbs két csont nélküli triplája hozta közelebb a mieinket - meg a harmadik, amit egy lábról hintett a negyed utolsó másodpercében. Az eddigi meccsekhez híven az első tíz percben nyolc hármast láttunk a két csapattól.

Jó védekezés után egy Tóth Péter-Somogyi alley-ooppal sikerült egyenlíteni, a másik oldalon továbbra is Trepák és Boriszov felelt a pontokért. A center a tőle megszokott "félszabályos" elzárásokkal is jeleskedett, a parketten pedig egyre inkább a küzdelem vette át a játék helyét. Megint az Alba elrontott dobásai segítettek a Sopronnak. Trepák nagyon ponterős volt,. de kaptak is róla szépen, főleg Somogyinak köszönhetően. Egy elnézett lepattanó és a belőle érkező Dénes-zsákolás után kért először időt Frade mester, a vendégekben ekkor bizony jobban benne volt a pont, többen tettek hozzá a játékukhoz. Azért a nagy tempóban fáradtak ők is, de előnnyel várhatták a második félidőt.
 
A fájós térde miatt kimaradó Ramone Moore a kispadról próbálta szugerálni társait, hiányoztak a pontjai, mint Barovics a túloldalon. Főleg, hogy Lee Humphrey "néma" maradt a meccs első felében és Barone sem remekelt. Szünetben megint történt egy kis áramszünet, így többet pihenhettek a csapatok. Zónával kezdett a Sopron, labdaeladással az Alba. A mieink is területet védtek, nem volt meglepő, hogy triplával dobta át Ruják, miközben Tóth Norbi duplákkal tartotta a lépést és végre egy Humphrey-hármas is beakadt. Nem adta azonban az előnyt a Sopron, bár egyre többet hibázott. Hobbs labdaszerzése után egyetlen pont maradt a különbség, időt is kért a vendégek edzője. Barone behúzott egy felpattanó labdát és vezettünk, a vendégek kispadja pedig technikaival bűnhődöt egy reklamálásért. Úgy tűnt, itt lehet egy fordulópont, főleg, hogy Juhos is bevert egy triplát és elhúztunk nyolccal. De Boriszov tudta, mikor kell triplát dobni, így versenyben maradt a Sopron a negyedik negyedre.
 
Azonnal egyenlített is Ruják triplájával, és a magyar irányító száguldott tovább, megint mi üldöztük az eredményt.... A negyedik negyed elején nem is rontott támadást a Sopron, szerencsére Tóth Péter is jól célzott. Védekezésben ekkor megint lemaradoztunk, eladott labdákkal is nehezítettük saját dolgunkat, és a dobáspontosság is hibádzott. Ruják egy az egyben verte az ellenfelet, képtelenek voltak őt követni, az utolsó négy percre érkezve öttel mentek a vendégek. Supola hármasa időkérés után hozta a reményt, de Thomas válaszolt - arra meg Supi felelt... Zengett a csarnok a két tábor biztatásától, másfél perccel a vége előtt Somogyi büntetőkkel egyenlített! Megremegtek a soproni kezek, eladták a labdát, és Tóth Peti kiharcolt faultja és büntetői után itt volt az előny, 28 másodperccel a dudaszó előtt. Időt kért a Sopron, de utána Boriszov a bedobásból kihajította a labdát a pályáról! A következő két büntetőből csak egyet dobott be Tóth Péter, és az utolsó soproni támadásnál Trepák pedig triplával egyenlített - de még maradt 13 másodperc. Supola betörése azonban nem sikerült - mint az előző fehérvári meccsen, megint hosszabbítás következett.
 
Lee Humphrey sarokból dobott triplája jó alaphang volt... De Boriszov és Thomas öt pontjával visszavette a vezetést a Sopron, amikor eltelt  a fele a ráadásnak. Centerben próbált érvényesülni az Alba, kintről a Sopron, és ez utóbbi többet ért, amikor betaláltak. A lepattanókért nem mentünk a rossz dobások után, az utolsó percen belül pedig olyan labdavesztés történt, ami sajnos sokszor jellemző volt a csapatra. Dénes zsákolt belőle, 18 másodperc maradt és négy pont hátrány. Az időkérés sem segített, kimaradt utána Tóth N orbert dobása, és már nem volt visszaút: nyert a nagyot küzdő, és döntő pillanatokban jobban célzó, pontosabb Sopron. Az Alba Fehérvár címvédőként ezúttal nem jutott be a legjobb négybe a bajnokságban.
http://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_2062

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat