jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Kosarasaink is a FEZEN-en

| 2015-07-23

Igazi és maradandó élménnyel várják az idei FEZEN Fesztivál résztvevőit.
A sport és a fehérvári játékosok is kiemelt szerephez jutnak az idei FEZEN-en. A jövő héten, szerdán kezdődő zenei fesztiválon több sportos programon is kipróbálhatják magukat a résztvevők, ahol a város neves sportszemélyiségei is képviseltetik magukat.
Civilben, nem szervezett keretek között eddig is gyakori résztvevői voltak a FEZEN Fesztiválnak a sportolók, mint ahogy a fezenezők is gyakori résztvevői a sporteseményeknek – így nem volt kérdés, hogy érdemes idén is összekapcsolni ezt a két fontos területet: a sportot és a kultúrát. A FEZEN esetében, igazi lokálpatrióta fesztiválhoz méltóan, ez természetesen a fehérvári csapatok bevonását jelenti, így négy év után ismét megjelenik a Bajnokok Városa a FEZEN Fesztiválon.

 Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila szerint jelentős programkínálattal bővül idén a FEZEN. „Néhány nap van már csak hátra az év egyik kiemelkedő kulturális rendezvénysorozatáig. A fesztivál évek óta a nyár egyik kiemelkedő programja Székesfehérváron. Azt gondolom, ez az idei esztendőben is így lesz, hiszen a világhírű külföldi előadókon kívül a legnagyobb magyar nevek is itt lesznek. Pontosan ezért örülünk annak, hogy a sportklubokkal ismét sikerült egy olyan megállapodást kötni, melynek keretében ők is aktív résztvevői lesznek ennek a néhány napnak. Köszönöm Kovács Antal főszervezőnek, illetve valamennyi sportklubnak, hogy vállalták ezt az aktivitást a napközbeni programokon! Úgy érzem, ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a Székesfehérváron legjelentősebb sportágak bemutatkozhassanak a városon kívülről érkezőknek is.” – mondta Mészáros Attila, aki reményét fejezte ki, hogy minél többen látogatnak el a FEZEN Fesztiválra.
 Négy élvonalbeli klub játékosaival találkozhatnak a fesztiválozók, megismerhetik őket a pályán kívül, lehetőség nyílik közös és egyéni beszélgetésekre, összemérhetik erejüket csocsóban, dartsban, vagy hárompontos dobásban, és még nyerhetnek is a kilátogatók: csapatajándékokat, szezonbérletet és mindenekelőtt élményt. „Próbáljuk a rendezvényünkre ellátogató nagymennyiségű bérletest minél több fesztivál-kompatibilis programmal kiszolgálni. Mivel a bérleteseink többsége nem székesfehérvári, így idén növeljük a napközbeni aktivitást. Teljesen evidens, hogy erre a sport adja a legtökéletesebb lehetőséget. Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal is, hogy ilyen hőségben nagyon nehéz kimozdítani a fesztiválozókat. A szabadtéri sportkínálatunk mellett a „Bajnokok Reggelije” nevű helyszínen pontosan ezért olyan programokkal is készülünk, melyek keretében az érdeklődők akár csocsóban, vagy dartsban is legyőzhetik városunk prominens sportszemélyiségeit. Ezzel a kínálattal az egészséges és sportolásban gazdag életmódra is fel akarjuk hívni a figyelmet, elsődleges célunk pedig, hogy a székesfehérvári sportot testközelből ismertessük meg vendégeinkkel.” – tette hozzá Kovács Antal főszervező.
A fesztivál szerdai nyitónapján a Videoton hősei, a 30 évvel ezelőtti UEFA-menetelés legendái érkeznek a MÁV pályára, akiknek segítségével szóban és képben is feleleveníthetjük a híres meccseket, megismerhetjük a 30 évvel ezelőtti futballéletet, és persze a merengésen túl akár ki is hívhatjuk őket egy (asztali) foci meccsre. „Társaim nevében szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy csapatként meg tudjuk magunkat mutatni jövő hét szerdán! Biztosan sok olyan kilátogatóval ismerkedhetünk meg személyesen, akik még meg sem születtek az 1985-ös UEFA-kupa menetelés idején. Azt hiszem, ez az alkalom kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a felvételek megtekintésével, egy közös beszélgetéssel igazi élménnyel gazdagodhassanak a fesztiválozók.”– közölte Csongrádi Ferenc, a Videoton 1985-ös UEFA kupadöntős együttesének csapatkapitánya.
 
 Csütörtökön a többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár kosarasai érkeznek a FEZEN-re. Így mindenki előtt nyitva áll majd a lehetőség, hogy büntető dobásban győzedelmeskedjen a profik felett, de ha ez végképp esélytelennek tűnik, kereshetnek a számtalan sportlehetőség közül egy testhezállóbbat, ahol a profik fölé kerekedhetnek.
 
 Szombaton a női bajnokság megkerülhetetlen csapata, a 10 esztendeje EHF-kupát nyert Fehérvár KC kézilabdázói lesznek a FEZEN vendégei. Azt mindenki tudja róluk, hogy remekül kézilabdáznak, de csocsóban vajon meg lehet verni őket? „A FEZEN Fesztivál évekre visszamenőleg a város meghatározó eseménye. Idén a kultúra és a sport összekapcsolódik a fesztiválon, ezt pedig mindenképpen példaértékűnek tartom. Természetesen mindkét szakosztály szívesen képviselteti magát az eseményen, és hatalmas megtiszteltetésként tekintünk erre a lehetőségre. Bízom benne, hogy játékosaink a hivatalos programokon kívül a FEZEN egyéb eseményein is megjelennek majd.” – tette hozzá Balássi Imre, a Fehérvár KC és az Alba Regia SE elnöke.
 
 Pénteken az osztrák ligában, és az idén ismét világelitbe jutó válogatottban vitézkedő fehérvári jégkorongozók lesznek kint a Bajnokok Városa helyszínen. Krakkó hőseinek biztosan van sok mondandója, de a csapatot ismerve, bátran fogadják majd a kihívásokat, szinte minden szóba jöhető sportágban. „A fesztivál alapjainak letevőjével, Kovács Antal főszervezővel a kezdetektől fogva szoros kapcsolatban áll a klubunk, és segítjük egymást, amiben csak tudjuk. Játékosaink és fiataljaink koruknál fogva rendszeres résztvevői FEZEN Fesztivál rendezvényeinek. A gazdag programkínálat révén egészen biztos vagyok abban, hogy a keret tagjai is szép számmal látogatnak ki idén is a FEZEN-re.” – mondta Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója.
 
 Sportolásra egész nap lehetőség nyílik a Bajnokok Városa helyszínen: strandröplabda, asztalitenisz, tollas, turnball, foci, kosár, csocsó, darts… csapatban, vagy egyénileg, minden adott, hogy a FEZEN-re látogatók sporttal is feltölthessék lemerült energiakészletüket.
Forrás: szekesfehervar.hu

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat