jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

A végén lett fölényes a MAFC elleni Alba-győzelem

| 2014-11-20

Tizenkét nappal vezetőedzője lemondása után lépett ismét pályára a TLI-Alba Fehérvár. Egyelőre megfigyelőként, de itt volt a csarnokban Székely Norbert, az új edző, a mérkőzésen Góbi Henrik irányította a csapatot. A MAFC ellen egyértelmű esélyes volt az Alba és végig vezetve meg is nyerte a meccset a szívósan kapaszkodó fővárosiak ellen. A hajrában húsz pont fölé nőtt a különbség, főleg a szerzett labdákkal élt jól a fehérvári csapat, amely szombaton Szegeden folytatja szereplését.
A bemutatásnál tapsot kapott a közönségtől Székely Norbert is, aki hivatalosan csütörtökön kezdi a közös munkát a csapattal. De már most ott ült a padon, figyelve segítője, Góbi Henrik munkáját, s persze játékosait a pályán.Az első negyedben sok sikeres támadást nem láthatott, Kromah lepörgéses akciója volt a legemlékezetesebb. A MAFC tartotta a lépést, főleg, mert több tiszta helyzetet is elrontott az Alba a kevés pontot hozó első tíz percben. A vendégeknél Koncz Péter és Szabó Tibor személyében korábbi fehérvári játékosok is pályára kerültek.

A második negyedből két perc sem telt el, amikor a centerben tarthatatlan Csorvási, valamint Juhos és Kromah kosarai után máris időt kért a MAFC, mert ekkor nem tudta megállítani a hazai rohanást. Tíz fölé nőtt a különbség és úgy tűnt, maradhat is, de megint elrontottunk pár támadást, a MAFC pedig új légiósa, Brown, és honfitársa, Hunter pontjaival visszazárkózott. Zónájuk ellen akkor volt esély, amikor a labda eljutott a fehérvári centerekhez. Sok szabálytalanság csúszott be a hazai játékba, büntetőkkel közel került a fővárosi együttes, amelynek a mezőnyemberek fürgesége volt a fő fegyvere.

A harmadik negyed sem sziporkázó játékkal indult, de védekezésben összeszedte magát az Alba, elöl pedig Csorvási és Kromah folytatta a pontgyártást. A MAFC edzője tíz pontos különbségnél kért időt, ám játékosainak Lakosa kivételével továbbra sem ment. Nálunk Djapa töltötte hasznosan az időt a pályán, nemcsak kosarakat szerzett, még egy szép gólpasszt is adott Kovácsnak. De a leglátványosabb akció az volt, ami Csorvási nagy blokkjával indult és Melvin egykezes zsákolásával zárult – tizenhéttel ment az Alba a negyedik negyed előtt.
 
A záró játékrész azonban inkább a vendégeknek indult jól, egy nagy Lakosa-Hunter alley-oop után fehérvári időkérés következett. Sikerült kicsit rendezni a sorokat, Djapa aktivitásával elhúzni, de ez nem az a meccs volt, ami gálába fordult volna. Fekete Csaba tripláival megint visszajött a MAFC, rengeteg fault gyűlt közben hazai oldalon, még szerencse, hogy pár lerohanás sikerült. Kromah és Supola is így volt eredményes, a tripla viszont a vendégek műfaja volt... Mégis, Juhos ziccerénél már majdnem húsz pont lett az előny, majd ugyanő büntetővel növelte tovább. Djapa messziről elengedett hármasaival növelte tovább az elégedettséget a hajrában. Folyamatosan vezetve húzta be a meccset az Alba.
 
TLI-Alba Fehérvár - MAFC 98-73 (16-9, 26-24, 25-17, 31-23)
 
Alba Fehérvár: Simon B. 3, Kovács Á. 11, Kromah 22/3, Melvin 17, Csorvási M. 16 Csere: Juhos 5, Supola 5/3, Djapa 19/6, Tóth P. -
 
MAFC: Misek 4, Lakits -, Lakosa 19/3, Hunter 9/3, Toutziarakisz 12 Csere: Brown 13/3, Fekete Cs. 8/6, Mócsán 2, Koncz 2, Szabó T. 2, Timkó 2
Forrás:http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_140783

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat