jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Marcel Tenter az új vezetőedző

| 2014-05-30

Új vezetőedzőnk, Marcel Tenter
A Román válogatott, szövetségi kapitánya Marcel Tenter már tavaly is képben volt fehérváron, most egy plusz egyéves szerződést kötöttünk Vele.
Marcel Tenter 1969-ben született, játékosként a Kolozsvár mellett a Kaposvár, a Hódmezővásárhely és a Százhalombatta is alkalmazta, és a Bundesliában is több évet eltöltött. Edzőként sem tapasztalatlan már, nevelő egyesülete a Kolozsvár bajnok lett irányításával. A Közép-európai Ligában az Albacomp ellen is vezette a romániai csapatot, 2010-ben győztek a Gáz utcában. 2012-ben a Gaz Metan együttese szerződtette, amellyel román kupát nyert. 2013-ban a román férfi válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki, e minőségében jelenleg is dolgozik, a svédek, lettek és szlovákok elleni nyári EB-selejtezőre kíszíti fel a válogatottat. Az Alba Fehérvárral 1+1 éves szerződést kötött.

A klub elnöke, Dávid Kornél elmondta, olyan edzőt kerestek, akinek szemlélete, szakmai felkészültsége és motivációja az elmúlt évek hagyományait követi: ambíciózus, fiatal szakembert, akivel a cél természetesen ismét a legjobb négy közé kerülni a bajnokságban. Halm Rolland ügyvezető igazgató hozzátette, miután eldőlt, hogy váltás lesz a poszton, a csúcsra vezető utat ismerő edzőt akart a klub igazolni. Marcel Tenter már volt bajnok és kupagyőztes csapatával, így megfelel ennek a kritériumnak, ráadásul az Eurochallengben nemzetközi szinten is letette névjegyét (kétszer jutott a legjobb 16-ba). "1+1 éves szerződést kötöttünk, bízunk az együttműködés sikerességében. Kifejezetten ő kérte, hogy megismerhesse a következő három napban a rendelkezésre álló játékosokat, feltérképezhesse, kikre lehet még szükség. Beszélünk a légiósokról is és mindenről, ami a csapatépítéssel kapcsolatos. Játékosként 11 év profi karrier van a háta mögött, négy nyelven beszél, közte magyarul is" - mutatta be az új edzőt Halm Rolland.
 
Nagyon örülök, hogy ide szerződtem. Olyan kosárlabda-szakemberek mellett dolgozhatok, mint Dávid Kornél és Halm Rolland, segítségükkel szeretnék itt is olyan eredményeket elérni, mint Romániában" - kezdte székfoglalóját Marcel Tenter. "Ismerem a klub történelmét, tudom, hogy milyen nagy hírű és múltú csapathoz érkeztem. Tavaly is beszéltünk, de akkor volt még szerződésem román klubomnál. Most megnézem a jelenlegi állományt és felmérjük, milyen posztra, kiket kell igazolni. Ez ügyben még korai lenne bármit mondani, bár láttam már videókat a csapatról. Nyáron távollétemben is zajlanak majd edzések, de ez igaz a román válogatottra is, mert lesz, amikor itt leszek Fehérváron." Ehhez Halm Rolland még elmondta, a fehérvári teljes keret is az augusztusi selejtezők után tud együtt kezdeni dolgozni, hiszen a magyar válogatottból akkor érkeznek vissza a kerettagok.
A két új magyar igazolás, Csorvási Milán és Kovács Ádám is bemutatkozott. "Örülök, hogy ilyen nívós csapathoz kerültem, azon leszek, hogy minél előrébb végezzünk, amihez itt minden feltétel adott" - mondta Csorvási. "Nem gondolkoztam sokat, hogy elfogadjam-.e az Alba ajánlatát, nagyon várom már a következő szezont" - foglalta össze tömören érzéseit a Zalaegerszegről érkező Kovács.
http://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_2068

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat