jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

REAL MADRID NYERTE A SZENT ISTVÁN KUPÁT

| 2015-02-02

Királyiak a trónon - Real Madrid nyerte a Szent István kupát
Vasárnap véget értek a harmadik Szent István Kupa küzdelmei. A négynapos torna zárónapján a helyosztó találkozókat játszották le a Vodafone Sportcentrumban. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia a nyolcadik lett, miután 103-53-ra kikapott a Partizan Beogradtól. A döntőben Real Madrid 100-54–re győzte le az U16-os magyar válogatottat, így másodszor diadalmaskodott a torna történetében.

A Szent István Kupa utolsó napjának küzdelmei a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a szerb Partizan Beograd mérkőzéssel kezdődött el. A hetedik helyért lejátszott mérkőzésen a fehérvári játékosok a kezdő sípszótól kezdve keményen küzdöttek a címvédővel szemben. A Partizan fiataljai azonban kiválóan és szervezetten védekeztek, emellett jól tudták érvényesíteni fizikai erőfölényüket. A nagyszünetre 59-28-as szerb előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. Fordulást követően is keményen harcoltak a DKKA játékosai, ennek eredményeként ezen a meccsen dobták a legtöbb pontjukat, 51-et. A végén mégis a Partizan örülhetett, amely 103-51-re nyert, így hetedik lett, a DKKA pedig nyolcadik.
Az ötödik helyért vívott találkozó igazi szikrázó csatát hozott az angol Oaklands College Wolves és a spanyol Alicante között. Már a meccs kezdetén is nagyon szoros volt az állás, a nagyszünetben is mindössze négypontos 29-25-ös angol vezetéssel fordulhattak a felek. A hatalmas taktikai csatát hozó meccs utolsó negyedének 47-47-es döntetlen állással vágtak neki a csapatok. A fej-fej melletti küzdelemben az utolsó 10 percet, no meg az idegek harcát jobban bírták a Farkasok, s végül 73-69-es győzelmükkel megszerezték a torna ötödik helyét.
Az izgalmakat csak tovább fokozta a nap harmadik meccse, melyen az A és B jelű csoportok második helyezettjei, a német Bayern München és a horvát Cibona Zagreb csapott össze. Már az első negyedben is szikrázó küzdelmet láthattak a Vodafone Sportcentrumba kilátogatók. Az első negyed végén 16-15-ös horvát előnnyel ért véget. A második negyedre megrázták magukat a bajorok és 33-31-es vezetéssel vághattak neki a második félidőnek. A második félidőben aztán hatalmas hajrába kezdtek a horvátok és végül 75-67-re győztek, így megszerezték a bronzérmet.  A Szent István Kupa fénypontjaként ezek után a döntő következett, ahol a Real Madrid Magyarország U16-os válogatottja ellen lépett parkettre. A találkozó Daniel González hárompontosával indult, megadva ezzel a madridi dominancia alaphangját. Alig két és félpercnyi játék után már 13-1-et mutatott a blancók javára az eredményjelző. A játék képe ezután sem változott jelentősen: 5 perc után 20-3-ra vezetett a Real. A magyar fiúk a tetemes hátrány után megrázták magukat, és Fazekas Csaba, valamint Katona Bence pontjaival 24-14-re zárkóztak fel. A Real ettől függetlenül tovább folytatta remeklését, így 59-24-es madridi előnnyel ért véget az első félidő. A királyiak a második játékrészben is tökéletes kosárlabdát mutattak be, köszönhetően Khadim Show, Dino Radoncic és Francisco Salvador remeklésének – Khadim Show-t a torna legértékesebb játékosának is megválasztották. A magyar válogatott becsülettel küzdött és akart, de ezen az estén nem lehetett jobban megszorongatni a Real Madridot, amely 100-54-re győzött és másodszor hódította el Szent István Kupát. Az eredményhirdetésen Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere nyújtotta át a trófeákat.

Vasárnapi eredmények - Vodafone Sportcentrum
7. helyért: DKKA – Partizan Beograd 51-103
5. helyért: Oakland College Wolves – Alicante 73-69
3. helyért: Bayern München – Cibona Zagreb 67-75
Döntő: Real Madrid – Magyarország U16 100-54
 
A III. Szent István Kupa végeredménye:
1. Real Madrid
2. Magyarország U16
3. Cibona Zagreb
4. Bayern München
5. Oaklands College Wolves
6. Alicante
7. Partizan Beograd
8. Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia
 
Különdíjak:
A torna legjobb játékosa: Khadim Show (Real Madrid)
A torna legjobb edzője: José Luis Pichel Martinez
A legjobb zsákoló: Jordan Daniels
 
All Star csapat: Dino Radoncic (Real Madrid), Maximilian Rexroth (Bayern München), Kresimir Nikic (Cibona Zagreb), Enrique Moreno (Alicante), Katona Bence (Magyarország U16)
Forrás: szekesfehervar.hu

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat