jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Reklámajánlat 2014

Reklámajánlat

 

Az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabda csapata Székesfehérvár egyik legrégebbi, s egyben legsikeresebb, legnépszerűbb együttese.

 

A csapat négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa győztes, és 2009-ben a Közép-Európai Kosárlabda Ligában (CEBL) is a legjobbnak bizonyult. Ez a győzelem akár történelmi jellegű sikernek is mondható, ugyanis sem előtte, sem azóta nem nyert meg magyar csapat semmilyen nemzetközi kupasorozatot.

 

Csapatunk két évtizede állandó résztvevője a magyar bajnoki play-offnak és szinte kivétel nélkül minden évben eljutott legalább az elődöntőig. Mindezek alapján az utóbbi 20 év legsikeresebb magyar férfi kosárlabda csapata.

 

Csapatunkból került ki Dávid Kornél személyében az első magyar NBA játékos és ugyancsak nálunk nevelkedett a jelenleg Spanyolországban játszó, a többszörös NBA bajnok San Antonio Spurs által draftolt Hanga Ádám is. Az Alba Fehérvár, illetve elődei, a Székesfehérvári Építők, az Alba Regia SC, illetve az Albacomp egész sor válogatott játékost adott a magyar férfi kosárlabdázásnak, élükön a sportág halhatatlanjaival, a minden idők legjobb játékosai közé beválasztott Bogár Pállal, Dávid Kornéllal és Halm Rollanddal.

Csapatunkat évről évre kiváló külföldi játékosok erősítik. Lance Blanks, Robert Shannon, Jermaine Spivey, Tony Crocker, Damian Hollis, Ronnie Moore és Brandon Wood nevét még sok évig emlegetik majd a hálás fehérvári kosárlabda rajongók.

 

Az előző, 2012/13-as szezonban csapatunk teljesítette a Grand Slamet: az első helyen végzett a bajnokság alap- és középszakaszában, elnyerte a Magyar Kupát és végül a bajnoki címet is megszerezte. Pedig a döntőben ötmérkőzéses, felejthetetlen csatában legyőzött Szolnoki Olaj gárdáját kezdetben sokan abszolút favoritnak gondolták, ám végül mégis a mieink kerekedtek felül. A bajnokság végére már semmi kétség nem férhetett ahhoz, hogy ebben az idényben Székesfehérvár, a bajnokok városa mondhatta magáénak a legjobb magyar férfi kosárlabda csapatot.

 

Fontos megjegyezni, hogy az egyesületet és a szakosztályt régi, kiváló fehérvári játékosok irányítják: Dávid Kornél egyesületi elnök, Halm Rolland szakosztály igazgató és Matus Gábor sportigazgató vállvetve dolgoznak az újabb sikerekért.

 

Az Alba Fehérvár, mint magyar bajnok 2013-ban a második legrangosabb európai kupaporondon, az Európa Kupában képviseli hazánk színeit. Magyar csapat az utóbbi negyedszázadban még nem szerepelt ilyen rangos nemzetközi kupában. Itt van tehát az újabb nagy lehetőség, hogy Fehérvár reprezentáns kosárlabda csapata tovább öregbítse kiváló hírnevét.

 

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat