jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Sopron KC-Alba Fehérvár 78-67

| 2014-05-16

Ezúttal nem az első félidőben dőlt el a soproni meccs. Szünet után esett vissza a dobogóteljesítményük. Igazi playoff-csata volt, amelyben egyik legjobbját elvesztette az előnybe kerülő Sopron.

Sopron KC - Alba Fehérvár 78-67 (18-21, 21-17, 22-11, 17-18)
Sopron KC: Thomas 11/3, Ruják 9/3, Boriszov 25/12, Dénes 6, Barovics 12 Csere: Takács 6/6, Trepák 9/6, Tóth G.
Alba Fehérvár: Tóth P. 2, Moore 14, Supola 4, Tóth N. 3/3, Juhos 10/3 Csere: Hobbs 13/3, Humphrey 3/3, Somogyi 14, Olah 4, Szanati, Timkó.

Az első negyedet megnyertük - ilyen még nem fordult elő a párharcban. Ramone Moore élére állt a csapatnak, és 14 pontot termelve egy félidő alatt vezette támadásainkat. Ekkor még... A többiek is megtették a magukét, a vele szemben igen ellenséges soproni közönség sem akadályozta Somogyi Gergőt a hatékony játékban, a mezőnyemberek pedig sikeresen fárasztották a hazaiak pontfelelőseit. Barovics és Boriszov azért megmutatta, miért számítanak kulcsembernek, és a második negyed albás gólcsendjét kihasználva fordított az SKC. De a félidő végén egy remek Moore-duplával egyetlen pontra csökkent a különbség, vagyis megvolt a sansz a játék képe és az eredmény alapján is. Bosszankodni csak az ellenfélnek engedett 10 támadólepattanó miatt lehetett.
 
Aztán a harmadik negyedben már jobban büntette a Sopron, hogy elrontottuk a dobóhelyzeteket. Moore "elnémult" és nem volt, aki a helyére lépett volna, miközben a hazaiaknál a légiósok mellett Trepák, Ruják is szerzett fontos kosarakat. A védekezés mindkét odlalon hatékony volt, bár inkábba  támadó csapatok idegességéből fakadt, hogy viszonylag kevés pont született. Amikor tízzel, majd tizennéggyel vezetett a Sopron, eldőlni látszott a meccs, de még ez után is volt lehetőség szorosabbá tenni. Labdaszerzésekkel indított akcióink azonban rendre rossz dobással végződtek, Humphrey első triplája már későn kjött ahhoz, hogy igazi hajrát nyisson meg. A Barovics kézsérülése miatt megfogyatkozó soproni állomány rutinosan őrizte előnyét - az azért okozhat még fejfájást nekik, hogy centerük a hírek szerint végleg kidőlt a sorból.
 
A tizenegy pontos vereség után 1-2 az állás a mi szempontunkból, vagyis immár nem szabad hibázni a továbbjutáshoz. Márpedig ez a cél, pénteken hazai pályán kell egyenlíteni. Fáradnak a játékosok, egyre nagyobb a feszültség, úgy néz ki, igazi playoff-krimi is lehet ebből, de ahhoz fegyelmezetten, jobban dobva, vasakarattal kell játszani. A szurkolók is rengeteget segíthetnek, hogy kivívjuk az ötödik, döntő meccs lehetőségét pénteken!

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat