jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Megtört az átok! Sopron - TLI-Alba Fehérvár 74-85

| 2015-01-22

Tóth Péter vezetésével nyert a remekül célzó Alba

Kevesen bíztak benne, de a bajnokság egyik legjobb csapatának otthonában tudott nyerni a remekül dobó Alba Fehérvár. Tóth Péter hat triplával volt vezére a Sopronban tizenegy év után meccset nyerő fehérvári együttesnek. Szünet után már huszonöt ponttal is vezetett az Alba, csak a hajrában tudot finomítani a különbségen a bajnokságban második helyen álló hazai csapat.
Bár kétséges volt, végül Simon Balázs és Brandon Wood is tudta vállalni a játékot az Albában, de így is az esélyesebb Sopron kezdte jobban a meccset. A palánk alól szereztek pontokat a hazaiak, aztán 6-2-es vezetésük után megérkezett a meccsbe a fehérvári csapat is. Supola hármasa volt a jel, amiből aztán egy 8-0-as etap jött, és Kromah középtávolijával már hattal is ment a vendégcsapat. A Sopron ekkor kezdett felpörögni, a kimaradó Alba-dobásokat kihasználva fordított a második negyed elején.
 

A hullámzó meccsen Tóth Péter ragadta magához a karmesteri pálcát, remekül célzott kintről, és megint nem lehetett érezni, hogy a második játszik a nyolcadikkal... Nem volt lényegtelen, hogy a soproniak egyik fő fegyvere, a tripla ezúttal nem sült, ellenben Supola Zoli már a hatodik Alba-hármast dobta, és tíz fölé nőtt a vendégelőny! Sőt - a félidei végszó Kromah révén újabb tripla volt, így nem akármilyen meglepetésként tizennégy ponttal vezetett az első félidő végén.

Szünet után is sikerült tartani az előnyt, mert bár Poscsics révén a hazaiak is többször betaláltak, a Székely Norbert által várt csapatjáték ezúttal megvolt a mieinknél. Amikor pedig Kromah duplái mellé érkezett a szenzációsan dobó Tóth Péter újabb hármasa, már egyértelmű volt: nagy bravúr közelébe ér az Alba. Mintha nem számított volna ilyen szintű ellenállásra a Sopron, és senki nem állt a hazaiak élére, hogy rohamra vezesse őket. Thomas akkor szerzett kosarakat, amikor már húsz pont volt a vendégelőny, és a harmadik negyed végére aligha hitt benne bárki a soproni közönség soraiból, hogy itt még valami nagy fordulat lehet. Ez pedig az Alba dícsérete is volt.
Olyan nagy volt a vezetés, hogy az utolsó negyedben már a pontszerzést sem kellett erőltetni. A dobószázalék egész meccsen kiváló volt, a soproniak a záró játékrész elején ugyan lefaragtak egy tízest tetemes hátrányukból, de nyugodtan játszva, amikor kellett, válaszolt az Alba. Kalve rutinja is sokat ért, és hiába dobott a meccs vége felé úgy a Sopron, ahogy az elejétől szeretett volna, ez már nem sokat számított. A kevesek által várt, biztos győzelemmel nemcsak meglepetést szerzett, nemcsak a helyzetét erősítette meg a fehérvári csapat, és nemcsak oda-vissza verte a bajnokság egyik legerősebb csapatát - de megtörte a tizenegy éves "soproni átkot" is - 2004 óta először nyert a hűség városában!
Soproni Sördögök – TLI-Alba Fehérvár 74-85 (20-20, 15-29, 16-24, 23-12)
 
Sopron: Thomas 17/6, Edwards 3, Boriszov 10/6, Dénes 5, Poscsics 17. Csere: Ruják A. 10/6, Tóth G. 9/3, Takács 3/3, Trepák , Molnár Má., Ruják B., Bán
 
Alba: Simon 2 , Tóth P. 22/18, Kromah 21/9, Kalve 16, Csorvási 10. Csere: Supola 9/6, Wood, Juhos 5/3, Kovács, Blaskovits, Czirbus, Fülöp.
Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: sakc.hu

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat