jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Szokásos cél: négy közé jutna az Alba Fehérvár

| 2014-10-14

Pénteken két mérkőzéssel megkezdődik a 2014/15-ös kosárlabda-bajnokság. Az előző szezont szívesen elfelejtenék Fehérváron, hiszen a két évtizede mindig négy közé tartó, és sokszor oda be is jutó csapat, amely 2013-ban bajnok volt, idén tavasszal nem élte túl a negyeddöntőt. Új edző, új légiósok és magyar játékosok is vannak a keretben, amely ismét minimum elődöntőzne. Brandon Wood még lehet fehérvári. Amióta Albacompnak hívták a fehérvári kosárcsapatot, majd a hosszú évekig névadó szponzor távozása után is mindig a négy közé kerülés volt a cél a bajnoki szezonban. Idén tavasszal ez nem sikerült, hiába ért el néhány szép eredményt az európai kupában a Carlos Frade vezette Alba Fehérvár, a rájátszásra kipukkadt a csapat és kiesett a Sopron ellen. A hatodik hely kudarc, ezen kellene javítani az új idényben, de a mezőnyt elnézve nem lesz egyszerű. Ezt emelte ki Halm Rolland szakosztály-igazgató is.

"Bizakodóak vagyunk, úgy érezzük, egy jó magyar magot sikerült kialakítani a nyáron, olyat, amely az alapot jelentheti az előrelépéshez. Természetesen szükség lesz a légiósok húzó erejére, kiegyensúlyozott teljesítményére is ahhoz, hogy elérjük célunkat. Ez, mint mindig, a legjobb négy közé kerülés, vissza kell jutnunk az elitbe. Nehéz lesz, mert a mezőny erősödött, a Szombathely és a Kecskemét biztos jobb lesz, mint tavaly, és a többi rivális sem gyengült. Az előszezonban mi azt az utat választottuk, amit két éve: sok idegenbeli meccset játszottunk nagyon kemény ellenfelekkel, nem az eredményekre tettük a hangsúlyt. A legtöbb meccset mi játszottuk, és biztos vagyok benne, meglesz a haszna ennek a felkészülésnek" - mondta Halm Rolland. A szakosztály vezetőjétől a legtöbben mostanában Brandon Wood felől érdeklődnek, hisz a bajnoki aranyérmes csapat pontkirálya Fehérváron készül, a Real Madridnak 22 pontot dobott, de még nincs szerződése. Vajon lesz? "A klub részéről a szándék megvan, nem rajtunk múlik, hogy meg tudunk-e egyezni vele. Ezért is hívtuk, a szakmai stáb és klubvezetés megbeszélte, hogy ha lehetőség lesz rá, itt tartjuk, játszik a Real ellen. Ez megtörtént, a többi most nem tőlünk függ" - ulalt rá a szakosztály-igazgató, hogy Woodtól illetve menedzserétől függ, elfogadják-e az Alba ajánlatát.

Ami pedig a szezont és a mezőnyt illeti, az ismét később bekapcsolódó, favorit Szolnok skalpjára a tavalyi keretét szinte egyben tartó Paks, a rengeteg honosítottal felálló Kecskemét, a szintén stabil Sopron és Kaposvár, a minden szezon előtt nagy terveket szövögető Körmend vagy a "sötét lóként" emlegetett Zalaegerszeg társaságában vadászik az Alba. De nyolcba jutásra simán esélyesnek tűnik a Falco, mindig meglepetésre kész a Pécs, és még a Szeged is erősödött. Az Alba első ellenfele pedig az a Jászberény lesz, amely anyagi nehézségeket túlélve indul neki a szezonnak, és amelyet pár hete felkészülési mérkőzésen a hajrában gyűrt le Marcel Tenter csapata. A fehérváriak román edzője a stabil, szervezett védekezésből próbálja "levezetni" a játékot, a vasárnap 19.30-kor kezdődő találkozón először láthatjuk meg, tétmeccsen mennyit sikerül megvalósítani az általa elvártakból.

Az Alba Fehérvár kerete a 2014/15-ös szezonra:
Simon Balázs
Cleveland Melvin (amerikai)
Blaskovits László
Czirbus József
Juhos Levente
Kovács Ádám
Tóth Péter
Csorvási Milán
Dalibor Djapa (szerb)
Molnár Máté
Supola Zoltán
Lasan Kromah (amerikai)
Forrás:http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_138411

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat