jún.

30

19:00
Vodafon csarnok
Kosárlabda
Aki számít ott lesz
júl.

10

17:00
Vodafon Csarnok
Sakk
Nos ez még érdekesebb...
júl.

25

17:00
Veszprém Nagycsarnok
Karate
Tétmeccs
júl.

31

18:30
Szegedi JA Csarnok
Kosárlabda
aug.

07

19:00
Balatonalmádi
Vitorlás
Na ezt nézd meg!
Szakosztályok

Székesfehérvár belvárosában található sportlétesítmény 2013 második felében felújításra került, megszépült, bővült. Az impozáns, megújult létesítményben kialakításra került 5 db VIP páholy boksz, 1 db tárgyalóterem, 1 db konferencia helység, melyeknek bérlésére van lehetőség.

Ismertető és bérleti díjak:
Vodafone Csarnok bérleti díjak
Tovább...

Hírek

Újra dolgozik a felnőtteknél is

| 2015-06-24

Újra dolgozik a felnőtteknél is

Három éve került Fehérvárra, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiához Mészáros Áron, fiataljaink erőnléti edzéseit irányította. Egy év elteltével Carlos Frade stábjában dolgozott, majd ismét a DKKA kötötte le minden energiáját. A nyártól ismét tevékenykedik a felnőtteknél is, a TLI Alba Fehérvár új vezetőedzője, Dzunics Braniszlav segítőjeként.
Minden napja foglalt, mindössze negyedórás szünetek jutnak neki. A Vodafone Sportcentrumban képző tábort vezet az utánpótlás tagjainak két héten keresztül Peresztegi Nagy Ákos, Góbi Henrik, Blahó Barnabás, Nagy Dániel és Tápai Márton társaságában. Három esztendeje, 2012 nyarán került Fehérvárra, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiához Mészáros Áron.
Ahogy a családban a többi férfi, ő is kosarazott. Édesapja a szövetségben dolgozik az utánpótlás vonalon, korábbi háromszoros szövetségi kapitány. Bátyja, Zalán százszoros válogatott, jelenleg a pécsi, Rátgéber Akadémia vezetője.

A családban anyu és a nővérem nem kosarazott, mindenki más igen. A nővérem, Réka aerobic Európa-bajnok csapatban és egyéniben, Világkupa-győztes, a sportban ő vitte közülünk a legtöbbre, eredményesség tekintetében. Bár, kosárlabdában, mivel világsportágról beszélünk, egy Eb-re kijutni is óriási teljesítmény. Hátvéd voltam, hat évet töltöttem az élvonalban, a Honvédban és Szolnokon, Debrecenben és Százhalombattán. A fővárosiakkal bajnokságot nyertünk, az 1996-97-os idényben. Arra pontosan emlékszem, hogy nem én dobtam a győztes kosarat.
Nyilván az édesapja volt a vezetőedző. Nem, ő soha nem volt az edzőm. Egyéni képzéseket tartott nekem is, a tesómnak. A bátyámnak volt a szakvezetője, harcoltak is eleget. Alighanem velem is lett volna konfliktusa apunak, ha azt a csapatot dirigálja, ahol én pattogtatok. A játékkal ma sem szakítottam, NB II-ben ma is játszom az Öreg Kaszások együttesében. Nem panaszkodom, megy a játék, a sokadig fénykoromat élem. Közben edzősködik, a DKKA-nál és immár a TLI Albánál is. Hét évvel ezelőtt kezdtem sportág specifikus, állóképességi felméréseket végezni Téglásy Györggyel, ezekkel a műveletekkel azóta is foglalkozom. Azonban 2010 óta erőnléti edzőként is tevékenykedem. Labdajátékos élsportolókkal is dolgozom, futballistákkal, kosarasokkal. 2012-ben kerestek meg a DKKA vezetői, Salamon Endre, a női szakág vezetője invitált Fehérvárra. Akkoriban lányok még nem voltak az akadémia kötelékében, fiúkkal kezdtem a munkát. Egy szezont dolgoztam csak az utánpótlásban, majd Carlos Frade stábjában kaptam feladatot. Tehát a felnőttek mellett is ténykedtem, közben az akadémiás feladataimat sem hanyagoltam el. Lezárult a szezon, a továbbiakban csak az utánpótlásban kaptam szerepet. Most viszont ismét aláírt a felnőttekhez is. Nem vagyok Michael Jordan, hogy nagy csinnadrattával aláírjak egy szerződést. Maradjunk annyiban, bekerültem Dzunics Braniszlav stábjába. A közös munkát augusztusban kezdjük. Örültem a felkérésnek, korábban nem dolgoztunk együtt. Várom a közös munkát. Hogy pontosan mi lesz a feladatom, azt rövidesen tisztázzuk. Nyilván a játékosok erőnlétére ügyelek, de hogy milyen mélységben bízzák rám a feladatokat, az kiderül. Az elmúlt két idényben a várakozás alatt teljesített az együttes. Előbb nem jutott a négybe, majd a nyolcba sem. Mit vár a gárdától az új szezonban? Minimum a négybe kerülést. amúgy erről inkább a vezetőket kellene kérdezni. Én a magam részéről mindent megteszek a minél sikeresebb szereplés érdekében. A szakmai munkával szerintem nem lesz gond, de nagyon sok múlik azon is, hogy a jelenlegi kerettagok mellé milyen játékosokat sikerül a klubnak szerződtetnie. Mindenki erősít, de szerintem nekünk nem másokkal, hanem magunkkal kell foglalkoznunk. A klub múltjához illően kell teljesítenünk a folytatásban.
Szerző: Horog László

Hivatkozások

Alba Fehérvár Kosárlabda csapata

2014 évi reklámajánlat